Thursday, June 14, 2007

Lamenye tak update

Aku rasa dah dekat 3 minggu aku tak update blog ni...(heheheheh..selalunya pun bukannya update). Sejak aku join ngan bookshop UTHM ni schedule aku cam dah lari je...ntah le sibuknya ntah apa2 ntah.. Agaknya lom adjust lagi kot. Arissa skang ni dah mula berdiri dan lepas tgn. Baru-baru ni masa dia balik rumah makwan dia dia dah boleh menapak 2 tapak dah..pastu skang ni tak nampak pun usaha dia nak berjalan.

Pagi tadi aku ke UTHM, ternampak kereta Gen2 hak milik Makmal Automotive.. terkenang aku masa buat research pasal CNGDI tu..masa tu kitorang dapat kereta Gen2 dr proton tp tak la secantik kereta yg ada atas jln. kereta tu kereta research, paham2 la kereta research tu camne..dgn wayar ECU yg berserabut, tetapi akhir dapat jugak jalankan kereta tu guna CNG (compress natural gas) dgn direct injection lak tu. Teringat, masatu aku ada buat experiment masa tgh2 pregnentkan Arissa, tambahan plak masa sarat tu dok sibuk lagi join untuk nak hidupkan engin kete tu. Actually objectivenya nak bg crank je kete tu..tak sangka plak kete tu boleh j;n on the road preformancenya sama macam kereta guna bahan bakar gasoline. Degan kereta tu jugak kitorang menang gold medal ITEX last year. Wahhh rindunya aku kat Gen2 tu..apa khabar la agaknya kete tu...huhuhuhu...

Tak lama lagi jiran kami no 14 akan pulang..hoorey..to ajzie n akmal..kitorang tunggu korang kat tmn wira ni. Nampaknya rumah kami dah tak diapit oleh rumah kosong, jiran kami yg no 10 pun dah duduk...bunyi meriah sikit..bunyi suara anak2 dia... Kepada Ajzie, cepat2 balik kat sini, kitorang tgk kat umah tu dah ada pokok menjalar menuju grill korang.. (cuma tak de gambar je nak tunjuk-( camera kat hutan percha)

Ok la setakat ni...actually aku ni tak de idea nak menulis..

p/s: al-Fatihah kepada Allahyarham Zulkiflee B. Omar ( sepupu aku) yang telah menghembuskan nafas terakhir kira2 1.55ptg-14 mei 2007 . Semoga rohnya dicucuri rahmat.

4 comments:

Ajzie said...

Iyeker...ada pokok menyalar...
Misah tak tolong cuba2 tolong buang kan ker? hihihi. Kalau tangan tak sampai tak per lahh.. Next week kalau nenek ibu Alya ada masa mereka datang lah kot kemas.. tak pun on 30th tuh sama dengan Pak Usu Alya..

Kalau Pak Usu n Nenek Ibu Alya tak sempat pun tak per.. lagi 15 hari aje kami nak balik..

Wahh best Misah dah ada jiran yea sekrang nih.. Tentu Airssa seronok ada kawan..hihihi.

Ajzie said...

Al Fatihah kepada arwah.

misazlissa said...

ajzie;.. tak tercapai tangan ku...hihihihi...skang ni asyik hujan...makin subur pokok tu nampaknye...

Ajzie said...

mcm nak capai bulan aje..hihihi