Thursday, January 4, 2007

Tahun baru

Tahun 2006 dah melabuhkan tirai, Selamat tahun baru 2007. Pejam celik, pejam celik dah tambah lagi setahun. Dalam awal 2007 ni, harap2 apa yg tak tercapai masa 2006 tu nak completekan dulu. Rasa2nya masa terlalu cepat berlalu.

3 Jan baru2 ni my hubby's besday. heheheh...dah tambah dah umo dia sethn lagi.. Semperna besday dia kali ni tak de apa nak bagi cuma kasih sayang je ( cam cite ahmad albab tu)..nak buat camne skang ni keje pun tak de.. cerita sedih lak plak. Anyway hepi besday..

Aku dok kat parit raja ni nak masuk bulan ke 2. aktiviti hari2 cuma ngan Arissa ngan adik2 ipar. skang ni sem baru dah start, adik ipar aku Anis dah balik Unimas, Effa sepupu suami dah start sekolah, now tinggal achik. Nanti 17/1 ni achik pun balik kg, coz abah ngan mak dah balik dr haji, tinggalla aku ngan Arissa 2 beranak bila hubby pi keje. Wargghhh sunyinye rumah aku nanti.. leh mati kutu aku.

So far aku tengok jiran2 kat sini buat hal masing2 (may be sbb hujan yg melanda kat parit raja ni..heheh). Hmmm kalu kat sini ada persatuan surirumahtangga taman ni leh gak join, tak pun persatuan isteri2 staff Kuittho. Bila cakap pasal persatuan isteri2 staff ni teringat aku masa kecik2 dulu, mak aku join BAKAT, ala persatuan isteri2 tentera ni... aku selalu gak ikut mak pi perjumpaan. Bebalik pasal persatuan surirumah ni... kalau la ada ok gak dapat la kembangkan pikiran coz ada macam2 aktiviti.. tapi kalau aktiviti gosip2 ni bahayakan kesihatan. Kalau join persatuan ni, tak de la dunia aku ngan Arissa je. Nasib baik ada internet, leh gak la surf tgk info2 apa2 yg patut.

9 comments:

d.O.n.A.t said...

Kak misah, xpe.. nti pas mak abah balik haji.. sure dorg gi jenguk cucu dorg kt parit raja tu...

Ajzie said...

Hihi..persatuan isteri2 staf Kuittho. Idea yg bagus tuh. Tp aktiviti gossip paling menakutkan. Better layan anak dalam rumah kan kan. Ajzie disana pun tak kenal orang..coz selalu hilang..mcm biskut kata kakak depan rumah(belah kanan) Lupa plak nama dia siapa? Hujung minggu balik JB dan hari2 biasa ke rumah ibu mertua, boleh dikatakan hari2. Mana nak kenal jiran kan..

desilza said...

selamat tahun baru! Tunggu azie balik, nanti leh tubuhkan sayap wanita (bukan wanita umno/PAS/MCA tau) kat persatuan Taman Wira tu.... azie, karipap misah sedap tau!

Ajzie said...

Azlis! Karipap apa? Sardin ker Kentang ker Ayam ker? Wahh wah wah nanti boleh lah tukar2 hidangan nih dengan jiran sebelah kanan awak. Sabar yea tak lama lagi kami balikk. tak sabar nak jumpa Arissa.

desilza said...

Karipap sardin n kari ayam... nanti nak suh dia try karipap ungkep lak. Sekarang dia rajin tgk travel n living, belajar cara2 masak omputeh... (promote wife sendiri.. heheh)

Ajzie said...

Hahah kelakar lah uncle Azlis nih.. promote wife sendiri plak.. Tp kalau pandai masak mmg ler best ada jiran mcm tuh..huhu.

MamaArissa
CEpat ler update lagi. Jgn lupa letak picas2 Arissa byk2 tau..

yus said...

amboi beriya promote wife sendiri ni. Kami nak tumpang rasa gak...hehe

Ajzie said...

MamaArissa ada ymid tak? Nanti free boleh azi tanya resepi karipap sedap tuh.

Anonymous said...

ym id mama arissa : misahmy