Thursday, March 29, 2007

Teringin

Bila aku pegi dapur, kat dapur aku ni cuma ada dapur gas 2 tungku, peti sejuk, periuk, kuali penggelek tepung dan beberapa barang2 basic untuk memasak. Tapi dengan barang2 yg ada kat dapur tu bolehla aku memasak untuk suami tersayang.

Geram je bila tengok kat katalog2 yg org hantar kat depan rumah tu, tgk dapur dia punya la cun. Kabinate dapur berserta hood. Tapi bila pikir2 plak memandangkan suami aku akan menyambungkan pelajaran ntah kat mana2 maka tersekatla impian aku, terpaksa tunggu suami pergi study dulu pastu baru boleh nak upgrade dapur aku yg comel tu..

Tapikan bnyk benda yang aku berangan nak ..hubby pls take a note (heheheh..jgn mare..ala kite tak keje la. paham2 je la yek.)
1) renovate dapur aku, nak letak tiles dari lantai sampai ke syiling (bukannya apa kalau berminyak senang nak di lap)
2) Nak sinki yg macam umah mak tu, yg 3 sinki tu, pastu yg kat luar tmpat basuh baju tu nak letak dobi sink..sink yg dlm tu.
3)nak letak set kabinate dapur yg ada hood skali tu.
4) nak mixer yg stainles steel
5) set sudip pengacau, set beatter egg tu yg macam2 bentuk
6) oven
7) periuk kukus

Bila la agaknya aku nk dpt sume tu...hehehe..

6 comments:

Ajzie said...

Hahaha baru cerita smlm kan. kihkihkih..

Azi selalu aje berangan sorang2.. Lagi2 masa katlog IKEA datang sebulan sekali. Siap suruh Alya pilih sofa nak warna apa, kabinet dapur nak warna apa? Huhuhu nak tahu ..Alya pilih warna apa. Warna PINK!!! Bayangkan lah kabinet warna pink..adehhhh ..

Misah kukus boleh aje beli dulu...nanti boleh buat kuih talam suji...Azi suka..hihih

misazlissa said...

ajzie;
Alya betul2 typical girl la coz minat warna pink..heheh

desilza said...

wah kan main lagi.. hubby pls take a note .. heheh. No problemo, kat rumah mak tu semua kita ngan mak yg plan. tu pun puas pusing kedai kitchen furniture keliling melaka, alhamdulillah dapat gak dapur yang baik macam sekarang ni. Lama gaklah proses memilih dan quotation. Tiles sampai atas idea mak & abah, kitchen cabinet.. ada ergonomics approach (your hubby ler), hood.. mak yang nak, sink tu abg yg pilih.. tak mahal sangat but ok kan? nanti balik melaka, kita amik gambar dapur mak.. hehehe, share ngan azie.. hehehe

Ajzie said...

boleh2..nak tgk jugakk mcm mana rupa tiles sampai siling tuh?... Biasa dengar 7 atau 5 kaki aje kan. Ehhh tiles di toilet rumah Tamn Wira tuh 7 or 9 kaki eik?

yus said...

Yus pun nak berangan samalah, bilalah nak dapat semua tu, rumah pun takde lagi, ada hati nak buat kabinet dapur yus ni, huhu. Tapi kenalah simpan angan-angan kan, barulah ada usaha nak capainya nanti.

Ajzie said...

Misah
mana menghilang...lama tak update..Busy dengan pilihanraya ker?