Wednesday, April 23, 2008

Carta Hits...

Arissa..Arissa... sekarang ni susah sangat nak tido pada waktu malam. Macam2 petua org bagi, aku tried gak..tapi tak menjadi. Ada petua yang kata:
1) jgn beri anak tido lama2 waktu siang:- Arissa tidur siang tak lama..
2) siang bagi anak main sampai letih :- Mmg aku bg Arissa main sampai letih, hasilnya mmg cepat dia tidur..pukul 9 mlm dah tidur, tapi bangun semula pukul 11 mlm dan tidur semula pukul 2 atau 3 pagi.
3) bagi dia makan kenyang-kenyang, kerana kalau kenyang, cepat mengantuk :- tak jalan jugak
4) jangan bagi minum teh or cofee:- mungkin gak sbb kadang2 kami minum teh tarik ada small portion bg kat Arissa, dah cuba dah dalam 2mlm..hasilnya tidur lambat jugak sbb dia sengaja tahan mata, then macam2 kerenah dia kene layan...

kadang2 kene babab ngan mama dan abahnya..huhuhuhuhu..(ni kes mama ngan abah Arissa dah tak larat nak angkat mata...heheh)

Kalau dia tak mo tidur macam2 lak deman dia.. nak bear la, nak susu ler dan macam2 lagik.

yang paling tak tahan dia suruh mamanya menyanyi:
1) Cicak-cicak di dinding ( dia akan sebut cicak)
2) Burung kakak tua (dia akan sebut kakak)
3) saya ada burung pipit ( dia akan sebut pipit)
4) incy wincy spider ( dia akan sebut minci..minci)
5) kereta kecil (dia akan sebut pon..pon..pon)

dan mlm ni ada carta lagu baru..dan arissa sgt suka..

SAYA AYAM KOKKOKOKOKOKOKO..
SAYA ITIK QUEK..QUEK..QUEK..
SAYA BURUNG CIT..CIT..CIT...
KAMI BUNYI KOKOKOKOKOKO, QUEK..QUEK..QUEK.., CIT..CIT..CIT..

Arissa suruh aku nyanyikan lagu tu sampai aku pun naik jemu nyanyi lagu tu...

3 comments:

d.O.n.A.t said...

bibik x pernah dgr lagu incy wincy spider a.k.a minci minci.. k.misah leh kalahkan bdk AF ni kalo hari-hari nyanyi lagu.. dh pandai control pitching.. hehe

misazlissa said...

Azza...
tu le pasal tak masuk AF6... kalau tak nangis bebudak tu akak kalahkan...heheheh

diyana said...

la..ciannyer mama arissa nk kena nyanyikan lagu-lagu tue...